Historalia 1830

Over het spektakel

Kom meer te weten over de nieuwste productie van Historalia.

1830 De Musical

Productie

Na drie succesvolle musicalproducties is Historalia klaar voor een nieuwe uitdaging. Marie-Antoinette (2014), Albert 1 (2016) en Rubens (2018) dompelden ruim 80.000 toeschouwers onder in een wereld van geschiedenis en spektakel. In 2021 zijn we klaar om de grenzen te verleggen en België te laten kennismaken met een nieuw theaterconcept.

De regie en het script is voor de vierde keer op rij in handen van Luc Stevens en ook componist Sam Gevers zal opnieuw het muzikale brein achter de voorstelling zijn. Sam zal de voorstelling voorzien van een moderne, gloednieuwe score die haarfijn te horen zal zijn via koptelefoons. Historalia heeft daarnaast opnieuw Florian Boutonnier aan boord die de muziek van Sam zal vertalen naar een fantastische choreografie. Lucas Van den Eynde, Ruben van Keer, Leendert De Vis, Guy Louis Colinet, Nele Goossens, Keoni Blockx en Liesbeth Roose zullen de personages in het meeslepende verhaal van Luc Stevens tot leven brengen.

1830 De Musical

Verhaal

1830 wordt een revolutionaire kijk op het ontstaan van het Koninkrijk België. De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders die onder leiding van Koning Willem 1 het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk.

Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. 1830 vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie. Een must see voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.

Pre-boek vandaag en krijg exclusieve toegang tot de gesloten ticketverkoop op 1 oktober 2021.

Nog 23 dagen 9 uur 46 minuten en 27 seconden